ATSKLEISK SAVO NATŪRALŲ GROŽĮ. TIKRA SU ELLAMÉ.

  • Intensyviai drėkina ir puoselėja odą

  • Priglunda tarsi antra oda

  • Poveikis juntamas iškart

Biopeptidas (Acetil tetrapeptidas-15)

 

Acetil tetrapeptidas-15
Cheminis pavadinimas (INCI) :
Acetyl Tetrapeptide-15
Funkcija: ODOS KONDICIONAVIMO MEDŽIAGA

Kosmetinis tetrapeptidas naudojamas ypatingai jautrios odos priežiūrai. Jis didina jautrios odos tolerancijos lygį, t. y. mažina reakciją į neigiamus veiksnius, nemalonius pojūčius, skausmą. Acetil tetrapeptidas-15 mažina nervų galūnėlių jautrumą ir neuromediatorių išsiskyrimą.

Net 40% žmonių skundžiasi jautria oda. Tokia oda, kitaip nei normali, reaguoja į įvairius aplinkos veiksnius: temperatūros pokyčius, buvimą saulėje, įvairių kosmetikos gaminių naudojimą, vaistų vartojimą. Po kontakto su netoleruojamais faktoriais jaučiamas nemalonus pojūtis, dilgčiojimas, deginimas, oda parausta.

Acetil tetrapeptido-15 poveikio principas yra panašus į natūralių opoidų. Jie veikia skausmo receptorius (nervines galūnėles) ir  mažina jų aktyvumą. Taip sumažinamas diskomforto ir skausmo pojūtis, atsirandantis dėl odos jautrumą sukeliančių veiksnių.

Klinikiniai tyrimai, atlikti in vitro atskleidė, kad mažinant neuromediatoriaus (Calcitonine Gene Related Peptide) atsipalaidavimą sensoriniuose neuronuose, sumažėja odos reakcijų jautrumas. Įrodyta, kad acetil tetrapeptidas-15 veikia kaip opioidinių receptorių agonistas. Klinikiniai tyrimai, atlikti in vivo atskleidė, kad dėl to pagerėja odos būklė, sumažėja nemalonus pojūtis, sukeltas išorinių dirgiklių  (karščio ir kapsaicino).

Taigi, acetil tetrapeptidas-15 padeda sušvelninti, numalšinti dėl odos jautrumo atsirandančius  nemalonius pojūčius ir atstatyti  normalų odos tolerancijos lygį aplinkos veiksniams ar kosmetikos priemonėms.

Moksliniai straipsniai:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1468-2494.2009.00532_4.x/abstract