ATSKLEISK SAVO NATŪRALŲ GROŽĮ. TIKRA SU ELLAMÉ.

  • Intensyviai drėkina ir puoselėja odą

  • Priglunda tarsi antra oda

  • Poveikis juntamas iškart

Kofermentas Q10

 

Kofermentas Q10
Cheminis pavadinimas (INCI) :
Ubiquinone(Coenzyme Q10)
Funkcija: ANTIOKSIDANTASODOS KONDICIONAVIMO MEDŽIAGA

Odos senėjimas ir fotosenėjimas priklauso nuo oksidantinių pažeidimų ląstelėje. Tai lemia natūralaus endogeninio antioksidanto kofermento Q10 koncentracijos sumažėjimas ląstelėse. Kofermentas Q10 yra gaminamas žmogaus ląstelėse. Jis yra atsakingas už ląstelės apsaugą ir energijos apykaitą.

Sulaukus 35-40 metų, organizmo sugebėjimas gaminti kofermentą Q10 iš maisto ima mažėti ir pradedamos jausti kofermento Q10 trūkumo pasekmės: oda tampa nebe tokia stangri, išsausėja, atsiranda pirmosios raukšlelės. Žalingi valgymo įpročiai, stresas ir infekcijos, intensyvi UV spinduliuotė taip pat mažina kofermento Q10 kiekį.

Klinikiniai tyrimai, atlikti su kofermentu Q10 (CoQ10), rodo, kad kofermentas Q10 sumažina matomas raukšles odoje, mažindamas UV spindulių daromą žalą, stimuliuodamas kolageno gamybą ir mažindamas žalingų medžiagų, kurios ardo ląstelių struktūrą, koncentraciją pažeistoje odoje. (Šaltinis: Biofactors, Volume 32, 2008, p. 237–243; November 2005, p. 179–185; Journal of Cosmetic Dermatology, March 2006, p. 30–38)

Taip pat yra atlikta tyrimų, kurie įrodo, kad naudojamas ant odos kofermentas Q10 pasižymi antioksidantiniu ir priešuždegiminiu poveikiu. (Šatinis: Biofactors, September-October 2009, pages 435–441; Journal of Investigative Dermatology, 2005, volume 125, number 4, p. 12–13; and Journal of Dermatological Science, August 2001, Supplement, p. 1–4).

Moksliniai straipsniai:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10953455
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10416055